Objevujeme svět umění

R. Pošvář

Jméno: Robert Pošvář
Vyučovaný obor: 
hra na zobcovou flétnu, klarinet a saxofon
HN, flétnové soubory
Vzdělání a praxe: 
Pražská konzervatoř
NPI ČR (pedagogika, psychologie, didaktika)
MC HAMU Praha (metodika, psychologie, pedagogika)
SZUŠ Music Art Praha
Smíchovská komorní filharmonie
Filharmonie mladých Praha
Symfonický orchestr AV ČR
Komorní orchestr Týnského chrámu v Praze
Táborský symfonický orchestr Bolech
Kramářovo trio
Ludus Musicus
Délka praxe v ZUŠ Sedlčany: od r. 2018
e-mail: posvar@zus-sedlcany.cz
www: www.robii.eu

Napsal o sobě:
Hudbě se věnuje od roku 1983 hrou na zobcovou flétnu a zpěvem v Kühnově dětském sboru, od roku 1985 započal s hrou na klarinet a saxofon. V roce 2001 přidal hru na fagot. Koníčkem je amatérská hra na šalmaj a autoharfu. Zajímá se o zvukovou techniku, tvorbu webových stránek a řezbářství. Je majitelem anglického plnokrevníka.
V hudebním oboru studoval metodiku, pedagogiku a psychologii v Metodickém centru HAMU v Praze, hudbu na Pražské konzervatoři, pedagogiku, psychologii a didaktiku na NPI ČR. V letních měsících pořádá se svou ženou již tradiční hudební výběrové minikurzy pro své žáky (od r. 2015).
Byl dlouholetým prvním klarinetistou a es-klarinetistou dechového orchestru PRA‑LIN‑KA Praha, v průběhu vojenské základní služby u Hradní stráže ČR vypomáhajícím klarinetistou Fanfárové hudby Hradní stráže ČR. Byl zakládajícím členem Kramářova tria, zakládajícím členem, statutárním předsedou a prvním fagotistou Smíchovské komorní filharmonie, se kterou – spolu s klasickými, popovými a filmovými koncerty – doprovázel např. Suzanne Vega a kapelu Čechomor na jejich českých turné, nebo Gabrielu Demeterovou a přední české pěvce na jejich koncertech. Je vypomáhajícím fagotistou a klarinetistou komorního orchestru Týnského chrámu v Praze, fagotistou Táborského symfonického orchestru Bolech a hráčem na dechové nástroje historického vokálně – instrumentálního souboru Ludus Musicus.